Quan s’acosten les festes nadalenques, ja sabeu que us diran els vostres dentistes. I si som nosaltres, encara més: COMPTE AMB ELS TORRONS!

Com pot passar amb altres aliments i productes, creiem que els productes ‘baixos en’ o ‘zero sucres’ són més sans que els normals, i que per això no cal que en mirem tant el consum. Però res més enllà de la realitat, ja que cal tenir especial cura amb els productes baixos en calories perquè, en realitat, i segons l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) d’Espanya:

  • Un torró tradicional conté un 4,5% menys de grassa que la seva versió sense sucre
  • Els torrons sense sucre només redueixen el seu valor calòric en un 11%

És a dir, que posats a prendre precaució en el consum de dolços i xocolates, es pot fer amb els torrons tradicionals, ja que els que no contenen sucre poden contenir quantitats exagerades de grasses saturades. Sí que hi ha una mínima diferència entre ambdós, però no suficient com per pensar que un no ens danyarà les dents o és més sa que l’altre.

A més a més, també és important decantar-se pels torrons durs abans que pels tous o de xocolata (amb menys del 70% de cacau), que són també els que tenen més sucre. I compte amb els dolços enganxosos, que poden provocar inflamació de genives i càries.