Si la neteja bucal és important en tots els casos, quan parlem d’ortodòncia el tema es complica una mica i hi hem de prestar especial atenció (suposem que ja sabeu perquè). I si bé estem segurs que porteu al dia les rutines necessàries per a lluir un somriure blanc, radiant i sense malalties periodontals, a clínica Dental Daró et duem alguns consells per al raspallat de les dents amb brackets.

1. Usa un raspall de dents adequat.

A banda dels raspalls específics per a brackets, no és una mala idea comptar amb un raspall interproximal per arribar millor a tots els punts de la boca i eliminar la major quantitat possible d’aliments. Recorda que és necessari raspallar tant la part exterior com la interior de les dents amb moviments curts, sense oblidar-te de la llengua ni de les genives.

2. Inverteixes el temps necessari?

El temps i la freqüència del raspallat són factors clau per a poder presumir d’una bona salut bucodental si duus ortodòncia. Especialment abans d’anar a dormir, és important que prestis atenció al rentat i que duri, com a mínim, 3 minuts.

3. Pensa en el fil dental.

Sense dubte, una de les millors maneres d’eliminar restes de menjar que es queden entre les dents. Encara que fer-lo servir duent brackets és una mica més complicat, també és més necessari. Nosaltres et recomanem que utilitzis el superfloss o un enfilador per a fil dental per a què et resulti més fàcil (no et preocupis, que a base d’hàbit t’acabaràs acostumant :P).

4. La dieta sí que és important.

I amb això ens referim al fet que hi ha certs aliments que són lleugerament més incòmodes per a aquelles persones que duen brackets, com per exemple les crispetes, el blat de moro o les pomes sense pelar. En aquests casos, no tenim perquè eliminar-los per complet, però no està de menys prestar especials atenció a l’hora de fer-nos la neteja bucal.

*Bonus: l’antisèptic sempre és recomanable per concloure el rentat, ja que complementa la neteja i ajuda a l’eliminació de placa. Si notes que tens les genives una mica més inflamades però no sangren, en principi no hi ha motius per preocupar-se, ja que a vegades al raspallar-se les dents amb brackets, aquestes tendeixen a inflamar-se.