Millor tard que mai, oi? Primer de tot, volem felicitar-vos l’entrada al nou any. Estem segurs que heu passat unes molt bones festes, acompanyats d’amics, família… i grans àpats de torrons, neules i polvorons! Però, com passa amb tot quan s’acaba, el gener ens fa tornar a la realitat a corre-cuita i sense adonar-nos-en. I és aleshores quan venen els espants: en les factures, a la bàscula, i també en els nostres hàbits de salut i higiene.

És probable que, durant les vacances, hàgiu tingut algun dia en el qual us haureu saltat un rentat, o haureu prescindit del fil dental, o simplement haureu fet una excepció. És del tot comprensible, però des de Clínica Dental Daró no volem que es converteixi en quelcom habitual. Per això, us portem quatre consells bàsics per acomodar-nos de nou a la rutina sense que les vostres dents (ni el vostre humor) se’n resenteixin.

1. Eviteu els sucres. No diem que els elimineu per sempre més de les vostres dietes, però sí que els intenteu substituir (o com a mínim reduir) durant una bona temporada. Els àpats hipercalòrics i els aliments greixosos i ensucrats del Nadal no només ens fan guanyar pes, sinó que també tenen un impacte més perjudicial en la nostra salut bucodental. I si a això li sumem que no seguim els mateixos hàbits higiènics… la possibilitat que apareguin malalties periodontals s’incrementa!

2. Estimeu el verd. El consum de fruites i verdures només us aportarà avantatges: són sanes, poc calòriques i, algunes d’elles, tenen accions beneficioses per a les nostres dents. La poma, per exemple, té un efecte de rentat i protegeix del desenvolupament de bacteris que puguin desenvolupar en càries o altres infeccions.

3. Reduïu el consum d’alcohol. Durant els dies postfestius, l’aigua serà la teva millor amiga! Per Nadal, qualsevol és una bona excusa per brindar amb cava. És cert que està demostrat que una copa de vi al dia és saludable, però és bastant freqüent que en aquestes èpoques s’alterin els nostres hàbits alimentaris. Sempre que puguis, aposta per l’aigua… i beu-ne molta! El teu cos, i les teves dents, t’ho agrairan.

4. Recordeu: el més recomanable és rentar-vos les dents tres cops al dia, i complementar-ho amb tònic i fil dental. Intenteu tornar a aquesta freqüència el més aviat possible… i aviat podreu tornar a presumir d’un somriure 10! 😀

Si tot i així els excessos nadalencs us han passat factura, ja sabeu on trobar-nos. A Clínica Dental Daró tenim tot el que necessiteu per solucionar-ho! Informeu-vos aquí o truqueu al 972 64 32 23 i reserveu 😛