Qui diria que tant la nostra boca com la nostra dentadura, malgrat ser unes de les zones del cos més exposades als bacteris, són també unes de les zones que més descuidem? La realitat ens mostra que els problemes relacionats amb la salut bucodental són més aviat freqüents; aquí te’n diem alguns i t’expliquem la millor manera de prevenir-los:

1. Càries: un dels problemes de salut bucal més comuns que en la majoria de casos s’origina per una higiene bucodental incorrecta o deficient. Prevenció: raspallar les dents tres cops al dia per assegurar-nos que eliminem tota la placa dental i vigilar la dieta reduint el consum de sucre.

2. Maloclusió: quan les dents creixen en una posició que no és la que els correspon, ja sigui per mals hàbits o per altres problemes com la mala deglució. Prevenció: evitar mals hàbits de masticació i ús del xumet passat els tres anys i visitar el dentista regularment.

3. Halitosis: forma amb la qual es coneix al mal alè. Prevenció: evitar certs hàbits com el tabac i mantenir una bona higiene bucal que inclogui l’ús de fil dental.

4. Bruxisme: hàbit d’estrènyer i fer xocar les dents que se sol donar durant les hores de son i que està molt relacionat amb l’estrès. Prevenció: reduir el consum de cafeïna i minimitzar els costums que ens generin alts nivells d’estrès.

5. Gingivitis: comporta una inflamació de les genives generalment ocasionada per l’acumulació de placa dental, que origina sagnat i dolors. Mal tractat pot derivar en malalties periodontals més severes com la periodontitisPrevenció: assegurar una bona higiene dental i realitzar una neteja com a mínim un cop l’any.

6. Càncer bucal: tipus de càncer que afecta els llavis, les amígdales o la gola. Prevenció: No fumar. El tabac és la primera i més important causa d’aparició.