Però si jo ja tinc una bona higiene bucodental, et diràs. I sí: tot i que no posem en dubte que cuides les teves dents diàriament, seguim recomanant les revisions periòdiques al dentista. I per què tanta insistència? Senzillament perquè durant una revisió, l’odontòleg pot detectar amenaces que tu ni veus ni notes. I encara que et pugui semblar increïble, això passa per una raó molt simple: molts problemes bucodentals no presenten símptomes fins que no estan en una fase avançada.

Així doncs, m’haig de fer revisions. Però, cada quan? Encara que una revisió mínima a l’any és pràcticament obligatòria, anar-hi dues vegades a l’any és una recomanació que prenem molt seriosament, sobretot en nens o en pacients de risc que tenen més probabilitats de desenvolupar problemes bucodentals, com els fumadors, les embarassades o els diabètics.

Encara que pugui semblar-te excessiu, la placa i la brutícia poden arribar a acumular-se en molt poc temps, fins i tot a causa de factors aparentment poc agressius com l’alimentació. Tingues en compte que mantenir una salut bucodental en condicions òptimes és ja de per si una raó de pes per prendre’s seriosament les revisions. I en què consisteixen? Bàsicament en assegurar que les dents, les genives i la cavitat bucal en general no s’han deteriorat des de l’última visita i es mantenen lliures d’agents infecciosos perjudicials.

En resum, les revisions anuals són bàsiques per a les teves dents i la teva salut bucodental, ja que prevenen complicacions. A més a més, són molt pràctiques per ajudar-te a fer allò que normalment no fas, com un blanquejament dental. Pots fer-ho a la mateixa visita! D’aquesta manera, els resultats seran 100% satisfactoris. T’apuntes? 😉