Ja tornem a ser-hi! Han arribat les vacances d’estiu i esteu frisant per fer les maletes i escapar-vos a la vostra destinació preferida per desconnectar del xivarri de la ciutat. Encara que tingueu al cap tot el que us voleu emportar, a l’hora de la veritat teniu un excés de pes o una falta d’espai i heu de descartar coses pel camí. Però què deixeu i què us emporteu? Quines són les vostres prioritats?

Segons un estudi sobre les tendències de l’ús de la tecnologia durant les vacances d’estiu a Espanya, pel 83% dels espanyols el mòbil és un imprescindible aquests dies i, si s’ha d’escollir, passa per davant dels utensilis de l’afaitat o (ho heu endevinat) del raspall de dents.

L’estudi també revela que 7 de cada 10 espanyols va a la platja i a la piscina amb aparells tecnològics però que, en canvi, no ho fa amb el raspall de dents. Hem de tenir en compte que durant les vacances fem més àpats i passem més temps fora de casa, però això no vol dir que hàgim de descuidar els nostres hàbits d’higiene bucodental i deixar de rentar-nos les dents tres cops al dia.

Malgrat tot, aquesta és una tendència gens recomanada pels professionals del sector bucodental, els quals aconsellen incrementar la neteja bucal en els mesos d’estiu. Segons el Consell General de Dentistes, són precisament aquests canvis d’hàbits, juntament amb la pujada de les temperatures, els que poden provocar la proliferació de bacteris bucals i augmentar el risc de patir patologies comunes com les càries o la gingivitis.

Des de Clínica Dental Daró volem recordar-te la importància de mantenir els bons hàbits de sempre durant aquest període estival, i complementar-los amb una bona hidratació i una dieta saludable. També és bàsic l’ús de protecció solar als llavis i, com sempre diem, visitar el teu dentista de confiança amb freqüència. T’animes? Aquí tens tota la informació que necessites!