Una de les millors presentacions que podem fer de nosaltres mateixos és amb el nostre somriure. És sorprenent la de coses que podem dir sense paraules… A més a més, és una de les formes més importants de comunicació. Sabem, també, que tenir una dentadura sana i brillant és la base d’un bon somriure, i això només s’aconsegueix amb una higiene bucodental adequada, començant des de petits.

“No passa res si surten càries a les dents de llet, ja cauran”. Aquesta frase la podem haver sentit algun cop, però en cap cas l’hem de prendre com a certa. I és que cuidar la boca dels més petits, fins i tot abans que surtin les primeres dents, és tant o més important com fer-ho a l’edat adulta (i amb la dentadura definitiva). Però, sabem per què?

La importància de les dents de llet

1. Les dents temporals guarden l’espai a les permanents. La pèrdua prematura d’alguna peça pot causar la mobilització de les restants abans de temps amb l’objectiu d’omplir el forat, causant, més endavant, possibles problemes de lloc amb les peces més grosses.

2. Les arrels de les dents de llet són les encarregades de mineralitzar les permanents. Si les primeres falten, el procés es dificulta i/o s’interromp.

3. La presència de les dents temporals afavoreixen el correcte desenvolupament de les estructures maxil·lofacials, i tenen una funció imprescindible en les tècniques d’aprenentatge de la parla durant la primera infància.

4. IMPORTANT! Les càries en qualsevol dent de llet propicien i augmenten la possibilitat que també se’n desenvolupin en la dentició permanent. A més a més, si en el primer cas s’afecta la geniva o l’arrel, la peça successora també pot veure’s afectada.

Solució? Cuidar les dents SEMPRE. Ja saps que a Clínica Dental Daró som molt repetitius, però per nosaltres la salut bucodental és el més important :) T’has quedat amb dubtes? Truca’ns al 972 64 32 23 o consulta’ns aquí.