Si duus ortodòncia fixa, això t’interessa!

Per evitar infeccions, càries i inflamació de les genives, apunta’t aquests 4 tips per dur a terme la millor higiene bucodental, també amb brackets.

1. Com rentar-se les dents.

El raspallat de dents és el número 1. Ja ho saps: sigui amb ortodòncia o sense, si no existeix raspallat de dents, no existeix higiene bucodental. Amb els brackets, però, cal posar especial atenció a les zones entre peces i dents, sobretot després de cada àpat. És important retirar les gomes en els casos en què s’utilitzin, així com complementar el rentat amb fil dental i col·lutoris.

2. Tècnica de neteja.

Utilitza un raspall de dents d’ús diari amb filaments llargs, per arribar a tots els racons de les dents, i amb filaments petits, per netejar la superfície del bracket. Posteriorment, recomanem un raspall de dents interproximal com a mínim un cop al dia per ajudar a netejar entre els brackets.

3. El fil dental.

Passa el fil dental amb delicadesa entre la part superior de la dent, prop de la geniva, i l’arc del filferro principal dels brackets per eliminar restes de placa. Si prefereixes assegurar l’èxit total, el teu fil dental ideal és el Superfloss, amb una part esponjosa per la neteja de grans espais i una altra de fil dental convencional per arribar als espais més petits. El fil dental ha d’arribar fins al límit de la geniva, i fins i tot adentrar-s’hi un parell de mil·límetres sense que faci mal.

4. Col·lutoris.

Els que tenen fluor ajuden a enfortir l’esmalt contra les càries i s’usen un cop al dia o a la setmana segons la presentació farmacològica. El col·lutoris amb clorhexidina estan pensats per tractar la inflamació de les genives.

BONUS. La llengua

Raspallar-se la llengua per eliminar bacteris i mal alè.

BONUS 2. Revelador de placa

És una substància que “tenyeix” la placa dental per fer-la detectable en el moment del rentat.