Una bona salut bucodental és essencial per gaudir d’un bon estat de salut general! Què has de fer per aconseguir-la?

El més bàsic: tenir una boca sana!

És necessari rentar-se les dents dos o tres cops al dia (especialment després dels àpats) i visitar el teu dentista de confiança com a mínim una vegada a l’any. Establir aquests hàbits t’ajudarà a mantenir una boca i unes dents saludables més fàcilment, i allunyar durant més temps les temudes malalties periodontals com les càries o la gingivitis.

Quin raspall de dents he d’utilitzar?

El raspall de dents ideal ha de ser fàcil d’usar, amb un capçal petit per arribar a totes les zones de la boca i amb uns filaments suaus per evitar danyar les genives. I el més important? S’ha de renovar cada tres mesos per evitar l’acumulació de placa bacteriana!

A quina edat s’ha de començar?

Contràriament al que es pugui pensar, els bebès i nens amb dents de llet també necessiten mantenir la boca sana i les dents netes. L’hàbit de raspallar-se les dents hauria de començar amb el naixement de les primeres peces, i no s’ha d’utilitzar pasta dental fins a partir dels dos anys.

Quin dentífric escollir?

El fluor és un mineral natural que ajuda a enfortir els teixits de les dents com l’esmalt i la dentina. Per tant, la pasta dental fluorada és l’opció més indicada per ajudar a reduir l’aparició de càries.

I els complements?

Existeixen diverses opcions que complementen el raspallat, ajuden a eliminar més placa bacteriana i potencien la higiene bucodental, com els col·lutoris, el fil dental o fins i tot els xiclets de Xylitol, un edulcorant 100% natural.

*BONUS

Què puc fer si estic fora de casa i no tinc cap producte d’higiene dental a mà? 

Si fas algun àpat fora de casa sense portar a sobre el raspall de dents, pots esbandir-te la boca amb aigua, menjar alguna peça de fruita com una poma o bé mastegar un xiclet sense sucre o de Xylitol.