Ja només queda una setmana per Nadal, i amb ell arriben, un cop més, els excessos de les festes. Torrons, polvorons, massapà i grans tiberis emplenen les nostres taules un dia sí i l’altre també. I així com aquesta és l’època de l’any més perillosa per les nostres dietes, també ho és per a les nostres dents. En aquestes dates hi ha un gran nombre de temptacions, com els sucres, que amenacen la nostra salut bucodental. Perquè, siguem sincers: qui aconsegueix resistir-se a les postres nadalenques?

Des de Clínica Dental Daró sabem que és possible mantenir uns bons hàbits d’higiene així que, per tal d’evitar-te una visita exprés al dentista (que estarem de vacances!), et donem quatre consells que t’ajudaran a protegir de manera més eficaç les dents de totes aquestes amenaces ensucrades.

1. Limita la ingesta de dolços. Ho hem dit molts cops i, probablement, és el consell més repetit cada Nadal. Però precisament per això no volem que te n’oblidis: la xocolata, els torrons i els polvorons són presents a totes hores durant aquestes dates, per això és recomanable que, si no es volen eliminar per complet, s’opti per solucions més light: la xocolata negra i el torró dur, amb menys sucre que els altres, o el vi negre, menys erosiu amb l’esmalt, són bones alternatives.

2. Inclou verd en el menú i amaneix-lo amb oli d’oliva. Menjar amanides durant els àpats ens protegirà la boca del desgast dental i de les càries, ja que aquest tipus d’oli crea una pel·lícula protectora invisible que aquestes malalties no poden penetrar.

3. No et fiïs del tot dels aliments “sense sucre”. Molts d’ells contenen substàncies derivades que són igual o més perjudicials per a les nostres dents. Per contra, sí que podeu escollir els xiclets sugar free, que estimularan la producció de saliva i netejaran la superfície de les peces dentals sense danyar-les en excés.

4. Va, que aquest segur que la sabeu: renteu-vos les dents tres cops al dia! 😛 Això, junt amb complements com el tònic o el fil dental, farà que tingueu la vostra higiene bucodental al dia. Sereu l’enveja de tots!

Per acabar, només ens queda desitjar-vos unes bones festes i un molt bon any nou! Que el 2016 es compleixin tots els vostres desitjos :) Ens veiem a la tornada!