Desgast, erosió i abrasió. Tres noms que prenen sentit si et diem que són els responsables de la pèrdua progressiva de la superfície de les dents, és a dir, del desgast dental.

Aquí te les expliquem perquè et siguin fàcils d’identificar i puguis actuar per evitar-les:

– Erosió: a causa d’aquest fenòmen, la dentina queda exposada especialment per un abús de begudes amb gas o amb alts nivells d’acidesa. En aquests casos, augmenta la sensibilitat i la forma de les dents se’n pot veure resentida. Com s’evita? Redueix el consum de begudes carbonatades i evita rentar-te les dents immediatament després de menjar o prendre begudes àcides.

– Desgast: originat per problemes de masticació, maloclusió o bruxisme. En aquests casos, també s’exposa la dentina i es modifica la forma de la dentadura. Com s’evita? Visita el teu dentista de confiança per tractar aquests problemes. Un protector dental durant les hores de son pot ser un remei molt eficaç!

– Abrasió: és la pèrdua progressiva de la superfície de les dents per accions mecàniques diferents a la masticació o al contacte entre dents. Normalment s’associa a la manera incorrecta de raspallar-nos les dents, i afecta, com a conseqüència, a la unió de la corona i l’arrel de les dents. Com s’evita? Adopta una tècnica de raspallat correcta evitant fer molta pressió amb els raspalls de filaments durs.