‘Val més prevenir que curar’. Aquesta frase feta, utilitzada en tants àmbits, encaixa a la perfecció en el tema que ens ocupa. I és que hi ha molts factors que propicien la col·locació d’un aparell d’ortodòncia, i no tots estan necessàriament relacionats amb la correcta alineació de les dents. A banda del factor estètic (podem posar-nos ortodòncia per estar més còmodes amb el nostre somriure), els brackets també responen a raons funcionals i higièniques: les dents amb separació insuficient entre elles afavoreixen la placa dental, fet que, a la vegada, augmenta considerablement el risc de desenvolupar càries o alguna altra malaltia periodontal.

Així doncs, tenir cura de la nostra salut bucodental en tots els períodes i aspectes de la nostra vida és bàsic per prevenir al màxim futurs riscos. Sense anar més lluny: la lactància materna és la millor via de nutrició per minimitzar problemes ortodòntics, i no s’ha de prolongar durant massa temps l’ús dels xumets. Ambdues accions faciliten el bon desenvolupament dels maxil·lars i originen bones tècniques de respiració.

D’altra banda, també és recomanable començar a raspallar les dents en el moment que comencen a créixer, i fer una primera visita al dentista quan apareguin els primers molars permanents (al voltant dels 6-7 anys). És en aquest moment quan es pot avaluar si serà necessari algun tractament ortodòntic.

Que vols un somriure harmònic i una dentadura perfectament alineada? Evidentment, els resultats no són 100% infal·libles, però el diagnòstic i la prevenció precoç són claus si volem evitar al màxim els molestos brackets. Si ja és tard per tu, o respons a qüestions purament estètiques, clica aquí i consulta les nostres condicions. A Clínica Dental Daró tenim un ampli ventall d’opcions per adapatar-nos a les teves necessitats. T’esperem!